AK PARTİ'DE ARANAN 'YENİ YÜZLER'

Adalet Eski Bakanı Abdulhamid Gül, iki gün önce Afyonkarahisar’ın milletvekili adaylarının belirlenmesi için nabız yoklamaya geldi.

Genel 25.12.2022 02:23:00
AK PARTİ

AK PARTİ’DE ARANAN ‘YENİ YÜZLER’

 

Adalet Eski Bakanı Abdulhamid Gül, iki gün önce Afyonkarahisar’ın milletvekili adaylarının belirlenmesi için nabız yoklamaya geldi. 

Bazı sivil toplum örgütlerini ve esnafı ziyaret eden Gül, milletvekili aday profilinin çizilmesi için çalışma yaptı. Hazırlayacağı rapor önemli bir veri olacak.

Gelelim Afyonkarahisar’ın vekil adayları ile ilgili beklentilerine;

Sayın Gül’ün ziyaret ettiği bir çok isimle görüştüm. Çoğu isim vermemek şartıyla neler konuştuklarını samimiyetle söyledi. 

Ak Parti’den genel olarak beklenti; ‘’yeni yüzler’’

Maalesef mevcut vekillerle ilgili ‘’Çok başarılı’’ veya ‘’kalsa iyi olur’’ denildiğini kimse söylemedi.

Peki neden kamuoyunda mevvcut vekillere yönelik tepki var?

Herşeyden önce vatandaştan uzak bir profil çizdiler. 

Eski Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu maalesef yaptığı hizmetlerin üzerine bir ‘’abilik’’ veya ‘’parti büyüğü’’ profili çizemedi. Afyon’a hafta sonları gelip emirler yağdırdı. Bu da parti teşkilatlarında rahatsızlığa yol açtı. 

Cumhurbaşkanımız’ın çizdiği bir çok isme sahip çıkması, Şuhut’ta ve Afyon’da ‘’Eroğlu’’ soyadlı olanların ve akrabalarının patron havasında olması Sayın Eroğlu’na büyük zarar verdi.

Milletvekilimiz Ali Özkaya ise en büyük hatayı bürokrat kadrolar kurarak sadece kendisinin emrinde çalışıyorlar imajı vermesiydi. 

Pek de yalan değil. 

Özellikle başarısızda olsa bazı bürokratlara sahip çıkması hem memur kesiminde, hemde vatandaşlarda Sayın Özkaya’ya karşı tepki oluşmasına neden oldu. 

Zaman zaman ben dayanamayıp bunlarıı sosyal medya da yazdığımda da Sayın Vekil, gerçekleri ya göremediği için ya da topu taca atmak için ‘’Benim gaza geldiğimi’’ falan ima etti.

Halbuki biz 30 yıllık gazeteciyiz. Gözlemlerimiz, korunan bürokratların Cumhurbaşkanımız’a zarar verdiği yönündeydi. 

Yazmaya da devam edeceğim.

Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven ise, her ne kadar iyi niyetli bişeyler yapmaya çalışsada toplumdan kopuk bir izlenim verdi. Adeta suya sabuna dokunmayan bir görüntü vermesi tabanda itibar görmedi.

Gelelim Sayın Abdulhamid Gül’ün Afyon ziyaretinde vekil adayları kimler ya da nasıl profiller olmalı sorusuna verilen cevaplara;

Herşeyden önce isimden ziyade vekil profili istensede, bir çok yerde Sandıklı Belediye Başkanıı Mustafa Çöl’ün isminin zikredildiği konuşuluyor. 

Yine, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Veysel Topçu’nuun da işaret edilen isimlerden birisi olduğunu öğrendik.

Çay, Sultandağı ve Bolvadin Bölgesinden bir adayın olması gerektiği de konuşulanlar arasında. 

Kısaca vatandaşların, birinci sıranın merkeze verilmesinin, ikinci sırada dahil olmak üzere ilçelere adil bir dağılımın başarıyı getireceğinin altını çizdiğini öğrendik.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °