Cuma Günü Açıklanacak 'BÜYÜK MÜJDE'

Cuma Günü Açıklanacak 'BÜYÜK MÜJDE'

Yazarlar 20.01.2021 10:50:32
Cuma Günü Açıklanacak

Cumhurbaşkanımız sn. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk ve tek tam entegre güneş paneli üretim fabrikası olan Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası'nın açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Cuma günü tüm milletimize bir müjde vereceğiz. Biz de bu müjdenin hayalleri rüyası içindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum' dedi.

Herkes merak içinde, acaba bu büyük müjde ne? Eldeki verileri analiz ettikten sonra tahminimi burada yazmak istiyorum. 30 Mayıs 2020 tarihinde törenlerle Karadeniz'e uğurlanan Fatih Sondaj Gemimizin  103 metrelik kuleleri İstanbul Boğazı'ndan geçebilmesi için tamamen sökülmüştü. 1 Haziran'da Trabzon'a ulaştı  ve burada kuleler yeniden monte edildi. Yaklaşık 1.5 aylık hazırlık sürecinin ardından gemimiz, Karadeniz'deki ilk sondajına 20 Temmuz'da Karadeniz Ereğlisi açıklarındaki Tuna-1 lokasyonunda başladı. Türkiye, Batı Karadeniz'de, Romanya ve Bulgaristan'ın yıllardır petrol ve doğal gaz çıkardığı Tuna Bloğu'nda sondaj çalışmalarını başlatmıştı. Sondaj, Türkiye ile Romanya ve Bulgaristan deniz yetki alanlarının birleştiği hatta yakın bir noktada yapıldı. Kaynağını Tuna deltasının yüzyıllık birikiminden alan, basınca dayalı ısıdan kaynaklı doğal gaz ve petrol rezervlerinin bulunduğu Tuna Bloğu'nda Romanya yıllardır doğal gaz ve petrol çıkarıyordu zaten. Romanya'nın neredeyse doğal gaz gelirlerinin tamamını karşılayan Tuna Bloğu'nda Bulgaristan da son zamanlarda faaliyetlerini arttırdı. Türkiye ise çok az bir bölümü Türk deniz sularında bulunan Tuna Bloğu'nda kaynak tespit etti. Barbaros sismik araştırma gemisinin yıllar önce rezerv tespit ettiği Tuna Bloğu enerji sahasının Türkiye bölümünde sondaj yapıldı. TPAO Ekibimiz bir yıldır Karadeniz'de sismik sondajları yürütüyordu ve oradaki veriler değerlendirildi. Denizin derinliği yaklaşık 2 bin metre, sondaj derinliğimiz de 3 bin 500-4 bin metre olacak şekilde sondajlar yapıldı.

Karadeniz de Zonguldak açıklarında Tuna-1 kuyusundan ilk hedef seviyeden gaz keşfi oldu.

Aynı Şekilde Kıyıköy açıklarında da Doğalgaz bulunduğu konuşuluyor.

  Burada bulunan Doğalgaz rezervimizin miktarı konusunda ciddi miktarlar konuşulmakta olup, yakın zamanda tam rakamlar tespit edilecektir. Bu gazın ülkemize nakli için tüm altyapı hemen hemen hazır olup, Akçakoca açıklarında çıkarılan doğalgazın sisteme bağlandığı nokta ilk seçenek olarak önümüze çıkmakta. Diğer seçenekte, İstanbul Avrupa yakasından sisteme verilmesi, bu sayede Avrupa'ya gaz ihracının da kolay olabileceği konuşuluyor. Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi yaklaşık 50 bcm (milyar metreküp). Bu güne dek doğalgazın %98'ini ithal ediyorduk. Bu keşifle birlikte artık TÜRKİYE, enerjideki cari açık nedeniyle genel bütçede hep açık veren ülke olmaktan, CARİ FAZLA veren ülke konumuna yükselecek. Büyük ve güçlü ülke olma yolunda önemli bir adım. Hepimize hayırlı olsun.  

Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °