UKYAS’a yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi

UKYAS’a yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi

Eğitim 12.03.2022 10:37:39
UKYAS’a yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi
Uluslararası Kendin Yap Atölyeleri Sempozyumu Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zafer Kalkınma Ajansı ve İstanbul Gelişim Üniversitesi iş birliğiyle 7-8-9 Mart 2022 tarihlerinde yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. UKYAS 2022’ye yoğun katılım Uluslararası Kendin Yap Atölyeleri Sempozyumuna Milletvekili Veysel Eroğlu, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Millî Eğitim Bakanlığı İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz katılarak açış konuşmalarını yaptılar. Uluslararası Kendin Yap Atölyeleri Sempozyumda sunulan bildiriler ise Eğitimde iyi uygulamalar- Teknoloji, Tasarım ve beceri atölyeleri örnek uygulamalar- Proje uygulamaları (eTwinning Projeleri)- Sosyal Uygulamalı Bilimler şeklinde 4 ana başlıkta toplandı. Sempozyuma yurt içinden 135 öğretmen bildiri sunmak/dinlemek için katılmış ve yurt dışından da 8 konuşmacı çevrimiçi olarak iştirak etmiştir. Verimli bir bilgi şöleni gerçekleştirildi Kendin Yap Afyonkarahisar Kendin Yap Atölyeleri Koordinatörü Nursefa Keskin de sempozyumun amacının eğitimdeki iyi örnekleri paylaşmak ve bu örneklerin yaygınlaştırılmasını sağlamak olduğunu belirterek verimli bir bilgi şöleni geçirdiklerini ifade etti. Atölye çalışmalarının yaygınlaştırılması, öğretmenlerin ve akademisyenlerin bilgi ve deneyimlerinin paydaşlara aktarılması bu kapsamda eğitimdeki iyi uygulamalar; teknoloji, tasarım ve beceri atölyelerindeki örnek çalışmalar ve proje uygulamalarının (eTwinning Projeleri) sempozyumda bildiri olarak sunum yapmalarının amaçlandığını paylaştı. 1. günün sonunda toplam 24 bildiri sunumu yüz yüze olarak tamamlandı. “Teknoloji ve Teknolojinin Eğitimdeki Etkisi”
  1. gün 32 bildirinin sunumu yüz yüze olarak gerçekleştirilirken, bildiri sunumları tamamlandıktan sonra Nursefa Keskin’in moderatörlüğünde “Teknoloji ve Teknolojinin Eğitimdeki Etkisi” konulu panel düzenlendi. Panele SANLAB Kurucu Ortak Salih Kükrek, Millî Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK UDS temsilcisi Dr. Hülya Bal (PhD), İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Görevlisi Selim Aykaç (PhDc) panelist olarak katıldılar ve katılımcıların menti uygulaması üzerinden yönelttikleri soruları yanıtladılar.
“Eğitimde Yapay Zekâ” UKYAS 2022’nin 3. günü Hindistan’dan katılan Prof. Dr. Karanam Pushpanadham’un online bildiri sunumuyla başladı. “Eğitimde Yapay Zekâ” üzerine sunum yapan Karanam’ın ardından diğer katılımcıların çevrimiçi sunumları ile sempozyum tamamlandı. Çevrimiçi bildiri sunumlarının ardından sempozyum kapanış programı İstanbul Gelişim Üniversitesinden Dr. Ertan Gündüz ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın tarafından gerçekleştirildi. Kapanış programının ardından sempozyuma katılan katılımcılar eşliğinde Frig Vadisine gezi düzenlendi ve UKYAS 2022 programı sonlandırıldı.

Perşembe 20.6 ° / 6.8 °
Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °