Köksal: Bir yılda AFJET’e 100’de 100 zam yapıldı

Köksal: Bir yılda AFJET’e yüzde 100 zam yapıldı

Genel 8.08.2022 16:42:50
Köksal: Bir yılda AFJET’e 100’de 100 zam yapıldı

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, yazın ortasında AFJET’e yüzde 75 oranında zam yapılmasına sert tepki gösterdi.

Vatandaşın sesi olan Köksal, “Böylelikle Afyonkarahisar'ın yerli kaynağı olarak övündüğümüz jeotermal ısıya bir yılda 100'de 100 zam yapılmış oldu. Geçen kış milleti soğukta bırakırken utanmadılar, zam yaparken de utanmıyorlar” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, AFJET’e yapılan yüzde 75 oranındaki zammı eleştirerek, AKP’nin beceriksizliğinin faturasını yine vatandaşın ödediğini söyledi.

 

EROĞLU’NUN NE DEMEK İSTEDİĞİNİ ANLADIK; EVET AFYONDA BU ÇAPTA ZAM YAPACAK ADAM YOK!

 

Milletvekili Köksal, “AKP Milletvekili Veysel Eroğlu, AFJET Genel Müdürü değişikliğini anlatırken 'Afyon'da AFJET'in başına geçecek kapasitede kimse bulamadık' deyip Ankara'dan bir yöneticiyi getirdiklerini söylemişti. Bu şaka gibi açıklamanın meğer arka planı varmış. Ne talimat gelirse sorgulamadan yapması istenen yeni Genel Müdür'ün ilk icraatı zam olacak.” şeklinde konuştu.

 

GÜYA TÜM SORUNLAR ÇÖZÜLECEKTİ

 

“AKP Milletvekili Veysel Eroğlu’nun hemşehrilerime hakaret ederek Ankara’dan getirdiği yönetici güya tüm sorunları çözecek, elindeki sihirli değnekle AFJET’e çare olacaktı.” diyen Köksal, “Ne oldu? Olan yine Afyonkarahisar’lı hemşehrime oldu? Yazın ortasında yüzde 75 zam yapıldı. Dönemin Valisi Gökmen Çiçek ile görüştüğümüzde ısınma sorunları çözülecek demişti. Çözümleri böyle zamlarla buldular. Geçen kış ödedikleri faturalara rağmen ısınamayan hemşehrilerim şimdi de daha yüksek faturalarla başetmek zorunda bırakıldı. AKP’nin 20 yıldır hem bu millete hem de hemşehrilerime yaşattığı zulüm artık yetti. Milletin yakasından düşme vakti çoktan geldi de geçti.” dedi.

 

FATURA YİNE AFYONKARAHİSARLI VATANDAŞLARA KESİLDİ, AFJET’E BİR YILDA 100’DE 100 ZAM YAPILMIŞ OLDU

 

Köksal, “Afyonkarahisar'ın yerli kaynağı olarak övündüğümüz jeotermal ısıda vatandaşın ve termalle öne çıkan işletmelerin faturalarına büyük bir zam daha yapıldı. Şu anda konuşulan, en az yüzde 70-75 dolaylarında bir zam. Vicdanını ile çoktan yollarını ayırmış olan AKP zihniyeti, beceriksizliğinin sorumluluğunu vatandaşa yıkıyor. Çareyi bir yılda AFJET'e 100'de 100 zam yapmakta buluyor.” ifadelerini kullandı.

 

GEÇEN KIŞTA MİLLETİ SOĞUKTA BIRAKIP UTANMADAN ZAM YAPMIŞLARDI

 

Köksal, açıklamasının devamında şöyle konuştu:

“Geçen kış milleti soğukta bırakırken utanmadılar, zam yaparken de utanmayacaklar. Olan yine Afyonluya oldu. Bu zam hak değil, reva değildir. Bu zam yoksul halkın sırtından kurban kesmektir. Bu zam, AFJET Yönetim Kurulu Üyeleri'nin aldıkları afaki huzur haklarının bedelidir.”


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °
Pazartesi 20.8 ° / 6 °