Mısırlıoğlu; Kiraz ve vişnede rekolte kaybı yüzde 95 civarında. Üretimiz perişan

İYİ Parti Mısırlıoğlu, bu yıl Sultandağı kiraz üreticisinin büyük bir rekolte kaybına uğradığını belirterek, “Bu yıl Kiraz ve vişnede rekolte kaybı yüzde 95 civarında, üreticimiz perişan" dedi.

Siyaset 7.06.2022 14:34:00
Mısırlıoğlu; Kiraz ve vişnede rekolte kaybı yüzde 95 civarında. Üretimiz perişan

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, bu yıl Sultandağı kiraz üreticisinin büyük bir rekolte kaybına uğradığını belirterek, “Sultandağı, Yeşilçiftlik, Deriçine, Yakasanek, Kırca bölgesinde bu yıl Kiraz ve vişnede rekolte kaybı yüzde 95 civarında. Üretimiz perişan” dedi.

 

İYİ Parti İl Başkanı Mısırlıoğlu, parti binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında çiftçinin sulama giderlerinin elektriğe gelen zamlar nedeniyle hat safhaya ulaştığını söyledi.

 

Başkan Mısırlıoğlu, yaptığı basın toplantısında özetle şunları söyledi;

 

*  Sultandağı, Yeşilçiftlik,  Deriçine, Yakasanek, Kırca bölgesinde bu yıl Kiraz ve vişnede rekolte kaybı yüzde 95 civarında. Üretimiz perişan. Sulama ücretleri ise Elektrik ücretlerine gelen zamlardan dolayı dönüm başına en az 750 TL olup 1200 TL arasındadır.

 

*  Çiftçilerimizin bunu ödeme imkanı bulunmamaktadır. Çiftçilerimiz bahçelerini kurumaya terk etti, ödememesi halinde yüksek faiz veya icra arasında kalacaktır. Acilen üreticimize destek olunmalı. En azından sulama ücretlerine yüzde 50 civarında süspansiyon yolu ile destek olunmalı. Üreticinin tek derdi sulama değil. İlaç, budama, yabani otla mücadele, gübre üreticimizin belini büküyor. Destek olunmazsa meyvecilik yok olup gidecektir.

 

YOLLAR KÜSTEBEK YUVASI

 

*  Afyonkarahisar’ımızın bütün yolları köstebek yuvası. Şuhut Bozan Köyünün İcikli’den gidilen yol güzergahındaki pek çok yerde çukurlar vatandaşımızı çileden çıkardığı gibi bu yolu kullanan araçlara da büyük hasar vermekte.

 

*  Vatandaşlarımız “defalarca söylememize rağmen buraya el atmadılar. 2-3 yıldır bu yola hiç el atılmamış ve yol bozuklukları tamir edilmemiştir” diye bize dert yanmakta. Sayın Eroğlu’nun memleketi Şuhut’un iki, üç kilometrelik yolunu yıllardır bitiremediniz, hiç olmazsa çukurları kapatın da vatandaşlarımız rahat bir nefes alsın.

 

*  Geçtiğimiz hafta sonu Sultandağı ulusal tarım günleri vardı. AKP Milletvekili Sayın Yurdunuseven “Biz devlet olarak çiftçimizin yanındayız. Çiftçimize her zaman destek oluyoruz olacağız. Çiftçimiz yeter ki üretsin. Bizim tek derdimiz bu” demiş.

 

 *  Pes diyoruz başka bir şey demiyoruz. Gene edeceğiz, yapacağız, yaparız sözlerinden başka söz yok. Kardeşim 20 yıl ne yaptınız. Sizin elinizi tutan mı oldu, neden yapmadığınız hala yapacağız edeceğiz laflarıyla milletimizi kandırmaya çalışıyorsunuz. Yoksa muhalefette siz mi vardınız.

 

+   Sayın Yurdunuseven üreticinin suratına dikkatli bakın, size söyleyip isteyip de söyleyemediklerini o suratlarda göreceksiniz. Üreticinin suratına bakacak yüzünüz yok, göstermelik birkaç yerde şov yapıyorsunuz. Yüreğiniz varsa birlikte gezelim bakalım, çiftçimiz neler söyleyecek.

 

*  AKP Milletvekili Ali Özkaya, “Biz sezon başlamadan önce ısrarla çiftçilerimize boş bir karış dahi araziyi boş bırakmayın, ürettiğinizi değerinde vereceksiniz dedik. Bugün geldiğimiz nokta üretenin kazandığı, karlı çıktığı bir tablo ortaya çıktı” demiş.

 

+  Sayın Özkaya Allah aşkına siz milletle dalgamı geçiyorsunuz. Yoksa gözlük numaranız değişti de siz yanlış mı görüyorsunuz. Aman sağlığınızı ihmal etmeyin. Siz hemen bir göz doktoruna veya en iyisi doktor varsa tam teşekküllü bir hastanede check up yaptırın. Gözlerinizi, akıl ve ruh sağlığınızı koruyun.

 

*  Sizlere Bozan köyünden bir vatandaşımızdan gelen mesajı aynen okumak istiyorum. Sayın Başkanım: “Okula giden Çocuklarımıza, sabahları, karda-kışta-çamurda servis gelene kadar korunabileceği bir durak yapılmamıştır, Bozan Köyünün, diğer köylerde olduğu gibi Çok amaçlı bir Kültür merkezine ihtiyacı vardır. Maalesef o konuda da bir çalışma yoktur, yapılmamıştır. Yine bu köyün su sıkıntısı vardır, acilen birkaç yerde su sondajı yapılmalı, Bozan Köyünün su sorununa çözüm bulunmalıdır. Bizim dertlerimizi Sayın Valimize aktarır mısınız?

Bizde buradan Sayın Valimize vatandaşlarımızın talebini iletmeyi bir görev biliyoruz.

 

STK DERTLERİNİ DİNLİYORUZ

 

*  Afyonkarahisar Şoförler ve otomobilciler esnaf odası Başkanı Sayın İbrahim karataş’ı ziyaret ettik. Sayın Başkan Karataş “ Şoför esnafımız çok zor durumda. Ekonomik zorlukları en derinden hisseden esnaf kesimi. Yedek parça, akaryakıt, lastik fiyatları esnafımızın belini büküyor. Bir tek kamyon lastiği sekiz bin lira. Kamyoncu esnafımıza sadece lastik kaça mal oluyor siz hesap edin. Esnafımıza koruma tedbiri alınmalı. Yoksa biz artan gider maliyetlerinin altında yok olup gideceğiz” diyerek sorunlarının bir kısmını bizimle paylaştı.

 

*  “Akaryakıta gelen sık sık ve yüksek orandaki zamlara artık şoför esnafımızın dayanacak gücü kalmadı. Küresel krizler nedeniyle brent petrole zam gelmesinin tabii ki zamlarda etkisi var fakat deposundaki mazot bitmeden ikinci depoyu zamla alan şoför esnafımız maalesef kontak kapatacak duruma geldi.

*  Kasaplar odası Başkanı Sayın İbrahim Yörük “Üretim yüzde 30 durmuş durumda.  Destekler ve teşvikler yetersiz. Üretici sıkıntılı. Girdi ve bakım maliyetleri aşırı arttı. Kesim 98 Lira. Önümüzü göremiyoruz. Sanal bir ortamdayız, istikrar yok. Döviz fiyatları bir yerde durdurulmalı, dolar 50 lira olsun sabit dursun.  İnsanımız önünü göremiyor. Yem fiyatları aldı başını gidiyor. Hayvancılık yok olmak üzere” diyerek temsilcisi olduğu esnafın dertlerini bizimle paylaştı.

 

Toplantı sonrasında İYİ Parti ailesine katılan yeni üyelere Parti rozeti Başkan Muhammet Mısırlıoğlu tarafından takıldı.


Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °
Pazar 23 ° / 10.7 °