Önceden duvarları yıkılan halin çatısı uçtu

Önceden duvarları yıkılan halin çatısı uçtu

Genel 28.04.2024 14:54:24
Önceden duvarları yıkılan halin çatısı uçtu

Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesine bağlı Kırca köyünde yapımı devam eden Meyve Halinin çatısı uçtu.

Geçtiğimiz yılın Mart ayında Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın Sultandağı ziyaretinde inşası için talimat verdiği Sultandağı kiraz ve vişne üreticilerinin ulusal ve uluslararası piyasalarla daha hızlı ve etkin bir şekilde buluşturulması amacıyla planlanan Kırca Köyü Kiraz Alım Merkezi için gerekli işlemler başlatılmıştı.

Geçen süre içerisinde meyve halinin çevresine yapılan duvarlar yıkılmış ve yeniden yapılmıştı. Geçtiğimiz gün çıkan rüzgârda ise yapımı devam eden halin çatısının uçması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Daha açılışı yapılmayan inşaatın önce duvarlarının yıkılması ardından çatısının uçması akıllara soru işaretleri getirdi.

Uçan çatıda elektrik üretimi için güneş panellerinin de bulunduğunu, çatıyla beraber bu panellerin de hurdaya çıktığını dile getiren Kırcalılar, durumun biran önce değerlendirilerek düzeltilmesinden yana olduklarını söylediler.

Hal binasının yapımını üstlenen firmanın iktidar partisi AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen bir şahıs olduğunu ileri süren köylüler, harcanan ve heba edilen paralarının takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

 

VALİ YİĞİTBAŞI’NA ÇAĞRI

 

Kırca köylüleri Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’na çağrıda bulunarak, halin son halini yerinde görmesini istediler. 

Kanal Afyon ihbar hattına ulaşan Kırcalılar, “Lütfen sesimizi duyurun. Bu hal bu sezon açılacak diye beklerken gözlerimizin önünde yıkıldığını seyrediyoruz. Birilerine para kazandırmayı artık bırakın. Birilerinin adamı yerine halkın hizmetinde olanlarla iş yapın” çağrısında bulundular. 


Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °