Su projesinde final Polonya'da yapıldı

Ulusal Ajansın katkılarıyla  yürütülen, Küçükçekmece Gazi Anadolu Lisesi  KA2 229 Erasmus+ projesi  "WATER" adlı projesi Polonya'da noktalandı.

Genel 29.06.2022 23:32:05
Su projesinde final Polonya


Ulusal Ajansın katkılarıyla  yürütülen, Küçükçekmece Gazi Anadolu Lisesi  KA2 229 Erasmus+ projesi  "WATER" adlı projesi Polonya'da noktalandı.


Gazi Anadolu Lisesinden altı öğrenci ve iki öğretmenden oluşan bir heyet , Polonya'nın Pulawy şehrinde unutulmaz bir deneyim yaşayarak geri döndü.

29 Mayıs – 5 Haziran tarihleri ​​arasında yapılan çalışmalarda  Türkiye, Finlandiya, Sırbistan ve İspanya gibi farklı ülkelerdeki liselerin uzun süredir yürüttüğü işbirliği çalışmaları kapsamında ki sıra Polonya oldu.

 

2 yıl sürmesi gereken Erasmus+   KA229  projesi 'Dünya Su  Kaynaklarında  Gezinme'  koranavirüs nedeniyle bir yıl uzatmanın ardından sona erdi.
İlk hareketlilik 2020'de 1-9 Şubat tarihleri ​​arasında Sırbistan'da  yapıldı. Sonrasında ise koranavirüs nedeniyle seyahat etmek mümkün olmadı. Nihayet üçüncü yılda normallere geri döndük ve sırasıyla Türkiye, İspanya, Finlandiya ve Polonya hareketlilikleri yapıldı. Final toplantısında Polonya'da  suyun depolanması ve taşınması ile ilgili çalışmalar yapıldı. Suyun geri dönüşümü üzerinde çalışıldı. Sunum çalışmalarının yanı sıra arıtma tesisi ve su analiz labaratuarı ve suyun iletim sistemlerinin olduğu yerler ziyaret edildi. 

 

Bu hareketliliğe toplam 26 öğrenci ve 9 öğretmen katıldı. Farklı yerlerden, kültürlerden ve düşünce biçimlerinden insanlarla tanıştılar ve birlikte bir hafta geçirdiler. Bu unutulmaz  deneyimi  yaşadılar. Ayrıca geleneklerini, yemeklerini veya mirasını bilen çok farklı ailelerle tanıştılar. Tarihi ve kültürel yapısı olan Kazimierz ve Lublin şehirleri ziyaret edildi.


Projeyle dostluk bağlarının kurulduğunu belirten okul idareceleri, "Bir deneyim daha geride kaldı.  Yeni projelerde Erasmus ortaklarımızla işbirliği içinde çalışmaya, okulumuzun uluslararasılaşmasını teşvik etmeye devam edeceğiz.  Avrupa ruhunu teşvik etmek ve zamanla sürmesini umduğumuz dostluk bağları kurmak güzeldi" şeklinde konuştular.

 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °
Pazartesi 20.8 ° / 6 °