Vali Yiğitbaşı: Afyon, ihtiyaç molası verilen bir il olarak tanınıyor

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı Afyonkarahisar’da görev yapan ulusal basın temsilcileri ve yerel basın çalışanları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Güncel 13.06.2022 00:25:00
Vali Yiğitbaşı: Afyon, ihtiyaç molası verilen bir il olarak tanınıyor

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı Afyonkarahisar’da görev yapan ulusal basın temsilcileri ve yerel basın çalışanları ile kahvaltı programında bir araya geldi. Görev süresinde yaptığı çalışmaları, şehre dair izlenimlerini ve bazı projelerini paylaşan Vali Yiğitbaşı, gazetecilerin gündeme dair sorularına da yanıt verdi.

Hoş Bir Seda Bırakmak İsterim

Bir aya yakın bir süredir Afyonkarahisar’da çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek konuşmasına başlayan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı: “Bu süre zarfında tüm ilçelerimizi ziyaret ettik. 12 kurum ziyareti, 10 kadın kültür evi ziyareti, 2 lansman, 3 farklı şehirde toplantı, 33 kurumla görüşme olmak üzere benzer birçok çalışmayı gerçekleştirmişiz. Tabi önemli olan bu ziyaretlerden öte buralardaki görüşmelerden çıkaracağımız sinerji, enerji ve çalışma olacaktır. İnşallah Rabbim bu şehrin insanın güvenine, bu şehrin potansiyeline layık olarak arkamızda hoş bir seda bırakarak çalışmayı nasip etsin” dedi.

Kentin Strateji Vizyonunu Verimli Buluyorum

Kentin Stratejik Vizyonu Çalışması hakkında bilgiler veren Vali Yiğitbaşı: “Cumhurbaşkanımızın tensipleri, Sayın Bakanımızın olurlarıyla geldiğimiz görevde hayırla ve iyi dileklerle anılmayı diliyorum. Afyonkarahisar’da temel ekonomik sektörlerin canlanması ve ekonomik katma değerin artması için yaptığımız ziyaretler ve görüştüğümüz kişilerden, talepler, beklentiler ve ihtiyaçları not alıyoruz. Akademisyen kökenli olmamın verdiği avantaj ile aslında dersime de iyi çalışıyorum. Önceki dönemde yapılan bir çalışmadan yola çıkarak ortak aklın ve kentin geleceğinin birlikte kurgulanması tavsiye edilmiş ve bir çalışma ortaya konulmuş. Kentin Strateji Vizyonu olan bu çalışmayı ben çok verimli ve anlamlı buldum. Ortak aklı çalıştıran, bütün paydaşların bir araya gelerek günler süren çalışmalar sonrası ortaya koyduğu projelerin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Buradan Hareketle Yeni Vizyonumuzu Ortaya Koyacağız

10 T artı 1 T formülünün kendisinin yapacağı çalışmalara çıkış noktası olacağını söyleyen Vali Yiğitbaşı: “Önceki dönemlerde 10 T artı 1 T şeklinde bir çalışma çıkmış ortaya Buradaki tüm T’lerin dışarı hiçbir şeyi bırakmadan kentin geleceğini kucakladığını ve aslında benim yol haritamda da bunun bir çıkış noktası olacağını düşünüyorum. Sosyal alanda yapacağım çalışmalar bambaşka bir tarafta olacak. Benim Bakan Yardımcılığı yapmam, ilk kadın Vali olmam ve 3 çocuk annesi olmam nedeniyle sosyal hizmetler alanındaki çalışmalar benim için çok ayrı bir değere sahip. Yeniden 10 T artı 1 T’ye dönecek olursak; birincisi termal, ikincisi tarih, üçüncüsü taş, dördüncüsü taarruz,  tat, beşincisi tedavi, tin, tüf, toprak ve tabiat şeklinde tamamlanıyor. Artı bir T olarak ta teknolojiyi ortaya koyuyoruz. Ben bu formülasyonu kıymetli buluyorum çünkü bu formül aslen şehrin içinde olan, yaşayan, bilen kişilerin ortak bir çalışmayla oluşturduğu bir formülasyon. Bizler çalışmalarımızı hem buradan yola çıkarak hem de yeni ihtiyaç ve beklentilerin üzerinde çalışarak yeni gelecek vizyonumuzu inşallah ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

Değerlerimizi Tekrar Ortaya Çıkararak, Şehrin Bilinirliğini Artıracağız

Vali Yiğitbaşı konuşmasının son bölümünde şunları söyledi: “Hem medya ile yaptığımız çalışmalar hem de ulusal ve uluslararası alanda yapacağımız çalışmalar, aynı zamanda Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin kenti daha çok tanıma, bilme aidiyet hissetmesiyle ilgili yapacağımız çalışmalarda temel maksat; farklılıklarımızı ortaya çıkarmak ve altını çizmek, böylelikle de kendi değerlerimizi yeniden keşfetmek. Bu değerlerimizi keşfederek ulusal ve uluslararası mecralarda bilinirliğini artırmak olacaktır. Afyonkarahisar lokasyon itibariyle yolların kavşak noktasında bir şehir. Önemli şehirlerin güzergahında tam orta noktadayız. Aynı zamanda trafik yoğunluğu da fazla olan bir il. Afyonkarahisar hep ihtiyaç molası bir şehir olarak tanınıyor. Bizler Mola ihtiyacını burada karşılamalı ve burayı gerçekten kalınacak, rotaları olan ve görünmeden gidilmeyecek bir şehir olarak insanların bilincine, kalbine yerleştirebilmeliyiz. Çalışmalarımız bu doğrultuda şekillenecektir.”

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı gazetecilerin gündemde yer alan ve merak ettikleri sorularına da yanıt verdi. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.


Çarşamba 26.1 ° / 12.1 °
Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °