Yarışma yarın başlıyor

Yarışma yarın başlıyor

Genel 8.08.2022 16:42:50
Yarışma yarın başlıyor

 

TÜBİTAK tarafından 2016 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) ve 2020 yılından günümüze düzenlenen Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmaları bu yıl Afyonkarahisar’da yapılacak.

 

Büyük Zaferin 100’üncü yılı olması sebebiyle Afyonkarahisar’da düzenlenen yarışmalara geçen yıla göre yüzde 49 artış ile toplam 1912 takım ve yaklaşık 15 bin öğrenci başvuru yaptı. Yarışmalarda; bilimsel ve teknik kriterlere göre başarılı bulunan toplam 254 ulusal ve uluslararası takımın İHA’ları, 9  - 14 Ağustos 2022 tarihleri arasında derece almak için Afyon Motor Sporları Yarış Alanı semalarında kıyasıya yarışacak.

 

Büyük rekabet ve heyecanın yaşanacağı yarışmalarda takımların 40 bin Türk Lirası’na (TL) kadar Performans, Yerlilik, Mansiyon ve TUSAŞ ödülleri 14 Ağustos 2022 tarihinde belirlenecek. Derece alan takımlar, ödüllerini 30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak.

 

Üniversite öğrencileri ile Türkiye, Azerbaycan ve KKTC’deki lise ve dengi okullarda eğitim gören öğrenciler ile Türkiye’deki BİLSEM ve Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin, Bilim Merkezleri’nin, Gençlik Merkezleri ve Bilim Atölyeleri’nin lise seviyesindeki öğrencilerini İnsansız Hava Araçları (İHA) teknolojilerine yönlendirmeyi, bilimsel ve teknik çalışmalar yapmalarını teşvik etmeyi ve İHA teknolojisinde başarılı olan ülkemizi yetenekli ulusal ve uluslararası öğrencilerin buluşma noktası haline getirmeyi amaçlıyor.

 

Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda 2018 yıllından itibaren TEKNOFEST kapsamında düzenlen yarışmalar, ülkemizin gelişen yerli ve milli teknolojine ivme kazandıran, geleceğin teknolojisini bugünden geliştiriyor ve insan kaynağını bugünden yetiştiriyor.


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °
Pazar 23 ° / 10.7 °