BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Burcu Köksal Başkanlığında toplandı. Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediyesi’nin geride bıraktığımız süreçte yaptığı faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Genel 3.05.2024 10:29:22
BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Burcu Köksal Başkanlığında toplandı. 

Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediyesi’nin geride bıraktığı süreçte yaptığı faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“23 NİSAN’I COŞKU İÇİNDE KUTLADIK”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladıklarını hatırlatan Başkanı Burcu Köksal, “Belediye Meclisimizde çocuklarımızla temsili bir meclis oluşturduk. 

Onlardan gelen görüşleri, önerileri, talepleri dinledik. Bize ilettikleri konularla ilgili gerekli hassasiyeti göstereceğimizi özellikle belirttik. 

İsteklerini önümüzdeki süreçte yerine getirmek için çalışacağız” dedi. Zafer Meydanında düzenlenen Çocuk Şenliği ile ilgili de bilgiler veren Başkanımız, “23 Nisan olması dolayısıyla çocuklarımıza eğlendirecek bir takım faaliyetlerde, aktivitelerde bulunduk.

Çocuklarımızın yüzünün gülmesi bizlerin de yüzünü güldürüyor. O günün gecesinde de Haluk Levent konseriyle finali büyük bir coşkuyla tamamladık.

Katılım sağlayan, bu bayramı coşkuyla kutlayan bütün hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“İŞÇİLERİMİZ OLMAZSA OLMAZIMIZ”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ilgili yapılan kutlamalardan da bahseden Başkan Burcu Köksal; “Belediyemizde çalışan işçi ve emekçi kardeşlerimizle birlikte olduk. Onları dinledik. 

Taleplerini karşılama noktasında seçim döneminde vermiş olduğumuz maaş gibi birtakım sözlerimizi de yerine getireceğiz. Çünkü onlar bizim çalışma arkadaşlarımız. Olmazsa olmazımız. 

Belediye hizmetlerinin sunumunda temizlikten, kanalizasyona ve park bahçelere kadar bütün birimlerimizde çalışan birçok emekçi kardeşimizin bu vesileyle bir kez daha İşçi Bayramlarını tebrik ediyorum” dedi.

2023 YILI KESİN HESABI KABUL EDİLDİ

Başkan konuşmasının ardından gündeme geçildi.  Belediyemiz 2023 yılı kesin hesabı, Plan Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edildi. 

Mülkiyeti Belediyemize ait taşınmazlardan 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 17. maddesi gereğince hisseli ve artık parsellerin özel mülkiyet sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi amacı ile diğer hissedarlara satışı ile yol, yeşil alan, Belediye hizmet alanında kalan kamu yararı olan Belediyemizce istimlaki gereken gayrimenkullerle karşılıklı olarak gayrimenkul trampa (Takas) işlemi yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verildi.

ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI DÜZENLENECEK

Belediyeye tahsisli Erenler Mahallesindeki mezarlığa Afyonkarahisar Belediyesi Erenler Asri Mezarlığı ismi verildi. 

Belediyemizce okulların katılımı ile Atık Pil Toplama Kampanyası düzenlenmesine, kampanyaya katılan okullara belediyemizce ödül verilmesi, bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediyemiz arasında protokol yapılması, yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkan Burcu Köksal’a yetki verildi. 

Yine bitkisel atık yağ toplama ve taşıma yetkisine sahip ilgili firmalar ile protokol yapılması yapılacak olan protokolün imzalanması için Belediye Başkanı Burcu Köksal’a yetki verilmesi kararlaştırıldı.

18-19 MAYIS’DA MOTOKROS ŞAMPİYONASI DÜZENLENECEK

Belediye hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi, vatandaş memnuniyetinin sağlanması, faaliyetlerin amacına uygun ve hızlı bir şekilde sonuca ulaşması için bazı müdürlüklerin altında bulunan birimlerin kaldırılırken, bazı birimlerin oluşturulması kararlaştırıldı. 

Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikasına Belediyemizce üye olunması talebi kararlaştırılırken, Motokros parkurunda 18-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında Avrupa, Doğu Avrupa ve Türkiye Şampiyonası yarışları düzenlenmesi için Belediyemiz, Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Doğa Sporları Kulübü arasında işbirliği protokolü imzalamak üzere Başkan Burcu Köksal’a yetki verildi.

Gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından bir sonraki toplantının 3 Haziran Pazartesi günü saat 18:30’da yapılması kararlaştırıldı.

#Afyonkarahisar #BelediyeMeclisi #BurcuKöksal #23Nisan #1Mayıs #Çevre #Motokros


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.2 ° / 12.6 °
Pazartesi 25.4 ° / 12.9 °
Salı 27.4 ° / 12.8 °