İYİ Parti'nin Yeni Genel Başkanı Belli Oldu!

İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayında yapılan genel başkanlık seçimini üçüncü turda Müsavat Dervişoğlu kazandı.

Genel 27.04.2024 22:10:03
İYİ Parti

İYİ Parti, ATO Congresium Salonu'nda olağanüstü kurultayını düzenledi. Genel başkanlık seçimini üçüncü turda Müsavat Dervişoğlu kazandı. 

Kurultayda yoğun güvenlik önlemleri alınırken, kurultayın yapıldığı ATO Congresium Salonu’nda çevik kuvvet polisleri görev yaptı.

1302 delegeden 1007’si salona gelerek oy kullandı. 

Meral Akşener'in aday olmadığı kurultayda dört aday yarıştı: Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz. 

Adaylar sırasıyla konuşmalarını yaparak delegelere seslendi. İlk turda geçerli oy kullanan 1171 delegenin dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

- Koray Aydın: 472
- Müsavat Dervişoğlu: 370
- Tolga Akalın: 327
- Günay Kodaz: 2

İkinci Tur ve Tolga Akalın’ın Çekilmesi

İlk turda salt çoğunluk sağlanamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda alınan oylar ise şu şekildeydi:

- Müsavat Dervişoğlu: 570
- Koray Aydın: 565
- Tolga Akalın: 15
- Günay Kodaz: 3

İkinci tur oylama sonrası üçüncü sırada yer alan Tolga Akalın, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Delegeleri özgür bırakmayı seçen Akalın, delegenin ferasetine güvendiğini belirtti.

Akalın, "Siyaset tabanla yapılır. Milletle yapılır. Bugün delegemiz burada bir irade ortaya koydu ve bir fotoğraf verdi. Bu fotoğraftan benim okumam şudur ki delege ‘benim ferasetime güvenin’ dedi. 

Dolayısıyla ben bugüne kadar meşruiyetini taban siyaseti yaparak elde etmiş, otoriteye karşı mücadele etmiş bir arkadaşınız olarak delegemizin ferasetine inanıyorum. Bundan sonraki süreci de siz saygıdeğer delegelerimizin ferasetine takdim ediyorum. 

Her birinize bizlere verdiğiniz destekten dolayı, bugün ortaya koyduğunuz bu muazzam mücadeleden dolayı çok teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Üçüncü Tur ve Müsavat Dervişoğlu’nun Galibiyeti

Üçüncü turda en çok oy alan iki aday Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın yarıştı. Günay Kodaz, kendisine oy verenlerin Koray Aydın'ı desteklemesini istedi. 

Üçüncü turda Dervişoğlu 611 oy alarak genel başkan seçildi. Aydın ise 548 oy aldı. Dervişoğlu, partisinin yeni dönemine liderlik edecek.

#İYİParti #MüsavatDervişoğlu #GenelBaşkanSeçimi #Kurultay #TürkSiyaseti


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °