Afyonkarahisar'lı Avukatlardan Flaş Açıklama!

Hem yerel hem de ulusal medyada geniş yankı uyandıran kararın ardından Belediye Başkanı Burcu Köksal'a yoğun tepkiler gelmeye devam ediyor

Genel 10.05.2024 20:02:51
Afyonkarahisar

Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın 02.05.2024 tarihli Belediye Meclis Toplantısında aldığı kararla sığınmacılar için nikah ücreti 25 kat arttırılarak 400 TL'den, 10.000 TL'ye çıkartılmıştı.

Hem yerel hem de ulusal medyada geniş yankı uyandıran kararın ardından Belediye Başkanı Burcu Köksal'a yoğun tepkiler gelmeye devam ediyor.

Afyonkarahisarda mesleklerini yürüten bir grup avukat yaptıkları açıklama ile söz konusu kararın eşitlik ilkesi ve ayrımcılık yasağına aykırı olduğunu ifade ederek Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna başvurdu.

Başvuruyu yapan ve sürecin takipçisi olacaklarını ifade eden Av. Mehmet Emin Özgüven, Av. Engin Özgüven, Av. Ahmet Kifteci ve Stj. Av. Kemal Aksu yaptıkları açıklamada Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın insan haklarını ve anayasal değerleri ihlal ettiğini vurguladı.

Grup adına açıklamada bulunan Av. Mehmet Emin Özgüven, Hukuk kurallarının tam ve eksiksiz uygulanmasının mesleki sorumlulukları olduğunu, belediyenin idari işleminin iptali ve hak ihlallerinin tekrarının önlenmesi için üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini aktardı.


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Salı 27.4 ° / 12.8 °
Çarşamba 26.9 ° / 13.1 °
Perşembe 26.7 ° / 10.6 °