Gençlere Sosyal Politika ve İstihdam Konferansı

Gençlere Sosyal Politika ve İstihdam Konferansı

Genel 4.07.2022 15:21:27
Gençlere Sosyal Politika ve İstihdam Konferansı



Türkiye’den Pi Gençlik Derneği ve Hollanda’dan Stichting Bloom Foundation ortaklığında yürütülen “Yerelde Gençlik Çalışmalarının Güçlendirilmesi için Sivil Toplum Diyaloğu” projesi kapsamında Ankara’da 3 günlük “Sosyal Politika ve İstihdam Konferansı” düzenlendi.
 

Afyonkarahisar'da sivil toplum adına önemli projeler ve faaliyetler gerçekleştiren Girişimci Genç Liderler Derneği, Pi Gençlik Derneği'nin ev sahipliğini yaptığı "Sosyal Politika ve İstihdam Konferansı" etkinliğine katılım sağladı.


"Gençlik Çalışanları İçin Sosyal Politika ve İstihdam Konferansı" etkinliğine 25 farklı şehirden 40'dan fazla sivil toplum kuruluşu ve gençlik çalışanı bir araya geldi.
 

Konferansta Girişimci Genç Liderler Derneği'ni Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meryem Aracı temsil etti.
 

Konferansa konuşan Aracı "Ülkemizde sivil toplum adına kıymetli projeler yürüten birbirinden değerli gençlik çalışanları ile bir araya gelmek ve birlikte yeni bir ağ oluşturmak için adımlar atmak derneğimiz adına konferanstan aldığımız maksimum verimdi. Avrupa Birliği Müzakere Süreçleri özelinde Fasıl-19’un detaylı bir şekilde ele alınıp alanında uzman yetkililer tarafından biz gençlik çalışanlarına aktarılması paha biçilemez bir deneyim oluşturdu" dedi.


İlgili bakanlıkların ve kamu kurumlarının yanı sıra, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Hollanda Büyükelçiliği’nin de davetli olduğu konferans ülkemizde faaliyet gösteren gençlik kuruluşlarında aktif olarak görev alan gençlik çalışanlarına ev sahipliği yaptı.


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °