Köksal; Rektör Bey, AKÜ'nün amblemindeki Atatürk'ü görmüyor

"Rektör Bey, AKÜ'nün amblemindeki Atatürk'ü görmüyor"

Genel 4.07.2022 16:43:53
Köksal; Rektör Bey, AKÜ

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ın AKÜ'nün kuruluş yıldönümü mesajında Atatürk ve Üniversite'ye emeği geçen devlet adamlarından bahsetmemesine tepki gösterdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ın üniversitenin 30. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Cumhuriyetimizin kurucusu Kocatepe de destan yazan Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili tek kelime kullanmamasını sert bir dille eleştirdi.  

 

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’LE İLGİLİ TEK KELİME YOK

 

Milletvekili Köksal, "Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Rektör Mehmet Karakaş bir mesaj yayınladı. Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda adını bile Kocatepe’den alan üniversitemizin kuruluş yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Kocatepe'de destan yazan Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili tek kelime yok. Üstelik üniversitenin ambleminde Atatürk var Rektör Bey onu dahi görmüyor herhalde" dedi.

 

GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞE YÖN VEREMEZ..!

 

Köksal, açıklamasına şöyle devam etti:

"Üniversite rahmetli Süleyman Demirel döneminde kuruluyor ilimizin yetiştirdiği Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer’in emeği büyük; keza süratle yapılması ve ihtiyaçlarının giderimi noktasında Maliye Eski Bakanımız İsmet Attila’nın katkısı tartışılmazdır. Rektör Bey onlardan da bahsetme gereği duymuyor. Kendisinden önce emek verenleri hizmet edenleri hele ki bugün bu ülkede özgürce yaşayabilmemizi sağlayan ilime ve fenne öncelik veren ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e neler borçlu olduğunu unutmuş olacak. Birgün siz de eski rektör olacaksınız unutmayın. Rektör Bey, geçmişini bilmeyen geleceğine ışık tutamaz. Yön veremez."


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °
Pazar 23 ° / 10.7 °