Mimarlar Afyon’da buluştu

Mimarlar Afyon’da buluştu

Genel 4.07.2022 15:36:26
Mimarlar Afyon’da buluştu

Selçuk Üniversitesi, Mimarlık Bölümü, 1996 mezunu mimarlar, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri buluşma için, bu sene Afyonkarahisar’ı seçtiler.

Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren, Mimar Hüseyin Gazi İnan önderliğinde hareket eden grup, Büyük Taaruz’un 100. Yılı münasebeti ile Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda bir araya gelmeyi tercih etti.

Farklı illerden toplanarak bir araya gelen grup, etkinlik kapsamında önce Şuhut Atatürk Evi’ni ziyaret etti, arkasından Çakırözü Köyü ve Zafer Yolu takip edilerek Kocatepe’ye çıkıldı. Kocatepe’de, araştırmacı yazar Hasan Özpunar’ın sunumuyla, Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın stratejisi, Büyük Taaruz ve Zafer’e inanmış bir milletin şahlanışı yeniden hafızalarda canlandırıldı. Dönüş yolunda Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği ziyaret edildi.

Toplu halde şehir merkezine gelen grup, Gastronomi Konağı’nda yöresel lezzetleri tattı. Daha sonra Kale civarı gezilerek, Geleneksel Türk Mimari’sinin örnekleri olan tarihi evler, Ulu Cami, Türbe Cami ve Mevlevihane’si ziyaret edildi.

Mimarlar programlarına, Frig vadisi, Ayazini Metropolisi ve Emre Gölü’nü de aldılar. Bölgeye giden Mimarlar frig vadisine hayran kaldılar.

Yapılan organizasyon ile, il dışından gelen mimarlara, Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel değerleri tanıtılmış ve özellikle, Büyük Taaruz, Mustafa Kemal Atatürk ve Yüce Türk Milletinin Şanlı Ordusu yad edilmiş oldu.

 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Çarşamba 26.1 ° / 12.1 °
Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °