Sağlık çalışanlarına anlamlı destek

Sağlık çalışanlarına anlamlı destek

Genel 5.08.2022 13:47:28
Sağlık çalışanlarına anlamlı destek

Afyonkarahisar’da son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddet girişimleri ve tehditler sonrasında başlatılan "Sağlık Çalışanlarına Sevgi ve Saygı Seferberliği" kapsamında Şehit Aileleri ve Gaziler, ilimiz sağlık çalışanlarını ziyaret ederek desteklerini bildirdiler.

'Gazi olarak ilk gördüğüm kişi sağlıkçıydı'

 

Sağlık çalışanlarına şiddetin önüne geçilebilmesi için yapılacak her türlü çalışmada en ön safta olacaklarını söyleyen , Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı, teröristlerle yapılan çatışma sonrasında yaralandıktan sonra gazi olduğunu, o andan itibaren yaralı vaziyette hastaneye götürülürken ve uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra bir Gazi olarak ilk kez gözlerini açtığında ilk gördüğü kişinin bir sağlıkçı olduğunu söyledi.

Hayatının en zor günlerinde sağlık ekiplerinin hep yanında olduğunu ve onların emeğini hiç bir zaman ödeyemeyeceğini söyleyen Başkan Kumartaşlı; " Sağlıkçılarımız şife veren ellerdir. Onlar hayatımızı kurtarıyor. Ancak yapılan bu şiddet olayları hepimizi derinden yaralıyor. Elbette bir kaç kişinin yaptığı hadsiz girişimler tüm şehre yansıtılmamalıdır. Tüm sağlık çalışanlarımızın yanındayız."dedi.

 

'15 Temmuz darbe girişiminde korkmadılar, kaçmadılar'

 

Bir gurup hainin darbe kalkışması gecesi, sağlık çalışanlarının, bir takım kişiler gibi kaçmadığını, evlerinde saklanmadığını, yaralanan bir çok 15 Temmuz Gazisini hastanede tedavi ettiğini söyleyen  Kumartaşlı; "Ülke karışıyor, darbe yapılıyor deyip kaçmadılar, görevlerini layıkıyla yaptılar. Yüzlerce kişiyi hastane bahçelerinde tedavi edip yaralarını sardılar. Pandemi süresinde 40 gün evine gidemeyip, eşi ve çocuklarını göremediler. Bunlar unutulmamalı."

 

'Onlar hep bizimleydiler, şimdi biz onlarlayız'

 

Gerek askerimizin şehit olması gerekse yaralanması halinde ilk müdehaleyi yapan sağlık çalışanlarının da kutsal bir görev yaptıklarını, onlarında bir şekilde terörle mücadele ettiklerini ve buna en canlı şahidin kendisi olduğunu söyleyen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı, ve yönetimi,  ziyaret ettikleri Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran,  Hekimler ve Sağlık çalışanlarına moral verdiler.

Kumartaşlı; "Canımızın emanetçisi tüm sağlık çalışanlarımıza minnettarız."dedi.

 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °
Pazar 23 ° / 10.7 °