Uluçy; Bir tokat daha yediler

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Genel 4.07.2022 13:01:27
Uluçy; Bir tokat daha yediler

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Uluçay “50 yıldır tartışılan “Asgari ücret vergi dışı olsun” talebi, bu senenin başında AK Parti iktidarlarımızın devrim mahiyetindeki kararı ile gerçekleştirilmiş oldu. Asgari ücretin vergi dışı bırakılması üzerine, “Bu sürdürülemez. Devlet büyük bir gelir kaynağından feragat ediyor” diyenler, Cumhurbaşkanımızın Cuma günkü asgari ücret açıklaması ile bir tokat daha yediler” dedi.

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay bir basın toplantısı düzenledi. Gündemdeki gelişmelerin değerlendirildiği toplantıya AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yakup Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz katıldı.

 

 

“Tüm zamanların en yüksek Haziran ayı ihracat rakamı”

 

 

Toplantıda konuşan Uluçay, “Gün geçtikçe büyüyen Türkiye ekonomisi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeye hazırlanmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kaptanlığındaki ekonomi yönetiminin bugün elimize geçen fırsatı heba etmeyeceğini biliyor ve inanıyoruz. Allah'ın izniyle hem vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyecek hem de bizi ekonomideki hedeflerimizden uzaklaştırmayacak bir yöntemle bu işin içinden çıkacağız. Eskiler 'sabırla koruk helva olur' derler. Yeni ekonomi modelimiz ile biz de milletimizle birlikte sabredecek, azmedecek, mücadele edecek ve mutlaka sonuca ulaşacağız. Bu kapsamda üretime ve ihracata dayalı ekonomi modelimizin meyvelerini de bir bir alıyoruz. Haziran ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %18,5 artışla 23,4 milyar $ olmuştur. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır” dedi.

 

 

“Halkımız lehine ne yaptıysak karşımızda CHP’yi, FETÖ’yü ve PKK’yı gördük”

 

 

“OECD’nin yayımladığı Küresel Kalkınma Hakkında Perspektifler raporunda ele alınan 4 farklı 2030 senaryosundan birine göre Türkiye 8 ülke ile birlikte 2030’da yüksek gelirli ülke olacaktır” diyen Uluçay konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Fitch'in küresel lojistik analizine göre de Türkiye tedarik zincirinin yeni merkez üssü olma yolunda hızla ilerlemektedir. Değerli basın mensupları; Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde hükümetimiz sosyal devlet anlayışı ile vatandaşlarımızın yanında oldu. Sosyal Koruma Kalkanı ile verilen destekler Türkiye genelinde her vatandaşımıza ulaştı. Dün vatandaşının ayağına ambulans gönderemeyen, deprem olduğunda olay yerine gidemeyen ülkeden bugünlere gelmek elbette öyle kolay olmadı. Halkımız lehine ne yaptıysak karşımızda CHP’yi, FETÖ’yü ve PKK terör örgütlerini gördük. Değerli basın mensupları bugün, dünden daha iyi bir seviyedeyiz ama inşallah yarın da bugünden daha iyi olacağız. Artık ekonomisi ve nüfusu ile büyüyen, gün geçtikçe güçlenen bir Türkiye var. Yakın zamanda dünyanın önde gelen 200 markası ile yapılan araştırmada, tedarik için Türkiye’yi tercih eden şirketlerin oranının yüzde 4’ten yüzde 9’a yükseldi. Avrupa Birliği merkezli şirketlerde ise bu oran yüzde 14’ten yüzde 30’a çıktı. Bu ne demek? İngiltere'de halk market raflarında bir şey bulamazken, dünyada tedarik zincirleri kırılırken, Türkiye Avrupa'nın lojistik dağıtım merkezi oluyor demek..

 

 

“Sorunları CHP ve ortakları değil, 20 yıllık tecrübesi ile AK Parti çözer”

 

 

Dünyayı iyi okuyan liyakatli bir kadroyla Türkiye’nin, Avrupa'nın üretim merkezi konumunda olduğunu vurgulayan Uluçay, “Öyle ki 2021'de AB'ye ihracatımızı %33 artırırken AB pazarında da dış ticaret fazlası veren bir ülke konumuna geldik. Bugün karşımıza çıkan ihracat rakamları tabloyu özetlemeye yetse de vatandaşımız yollarda yüklü tır ve kamyonların yoğunluğunu, limanlarda yığılı konteynırları, 3 dakikada bir inen kalkan uçakları, yollardaki arabaları görüyor. Bütün bunlar bir tabloda ele alındığında ekonominin bozuk olduğu iddialarını yalanlamakla birlikte malum muhalefetin hep özlem duyduğu geçmişini de bir nebze olsa hatırlatmıyor değil. Evet dünya genelinde yaşanan bir sıkıntı olduğu gibi ülkemizde de birtakım sıkıntıların olduğunu görmezden gelemeyiz. Dünya adeta kabuk değiştiriyor bu tür değişimlerde elbette sıkıntılar yaşanacak.  Ancak bunu; iktidarı kendi vatandaşına karşı sopa, içerdeki teröristlere karşı da özgürlük fırsatı aracı olarak kullanmayı amaçladıklarını her fırsatta dile getiren CHP, masa ve masa altı ortakları değil, 20 yıllık tecrübesi ile ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarak AK Parti çözecektir. Nasıl ki 40 yıldır bu millete kan kusturan, ocakları söndüren, gencecik evlatlarımızı şehit eden terör örgütünü bitirmişsek Allah’ın izni ile bunu da atlatırız” diye konuştu.

 

 

“2001’e faize yüzde 45 para öderken bugün bu rakam 11,7’ye düşürüldü”

 

 

Konuşmasına bir örnek ile devam eden Uluçay şunları söyledi; Türkiye’de Organize Sanayi Bölgesi sayısı; ️2002 yılında 192 iken, ️2022 yılında 368 olmuştur. OSB'lerdeki fabrika sayısı; 2002’de 12 bin, ️2022’de 71 bin olmuştur. OSB'lerdeki çalışan sayısı;2002’de 400 bin, ️2022’de 2 milyon 350 bin olmuştur. 2002 de ️Bütçe: 115,7 milyar TL iken bütçeden faize giden: 52 milyar TL, ️Faize giden pay: %45 idi. 2021 de ️Bütçe: 1,6 trilyon TL, bütçeden faize giden: 180 milyar TL, faize giden pay: %11,7’dir. Bugün bu rakamları beğenmeyip geçmişin özlemini çeken, IMF kapılarında emir alan, otellerde gizli gizli buluşup faizle para ve talimat alma hayali kuran siyasiler ile birlikte devlete para satıp sömüren tefeci kuruluş ve holdingler de yastadır.

 

 

“Asgari ücret bir yılda yüzde 94,6 oranında zamlandı”

 

 

Asgari ücret artışına da dikkat çeken Uluçay “Her fırsatta dile getirdiğimiz enflasyon rakamlarının ücretli çalışan vatandaşlarımız ezmemesi için gerekli tedbirleri alıp, asgari ücreti yıl başında yüzde 50 artırmıştık. Cuma günü asgari ücret Cumhurbaşkanımızın yüzde 30’luk artış müjdesiyle 5 bin 500 TL’ye ulaştı. Bununla 2021’de 2825 TL olan asgari ücrette, 2022’de toplamda yüzde 94,6’lık bir artış gerçekleşmiş oldu. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyerek çalışanların yüzünü güldüren ara artış milletimize hayırlı olsun. Burada yapılan zam ara artıştır. 5 ay sonra yeni bir artış daha yapılacak ve hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecektir. Cumhurbaşkanımızın Cuma günü yaptığı açıklama "Dar gelirli enflasyona ezdirilmeyecek" sözünün gereğinin yerine getirilmiş halidir. 20 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyona ezdirmeme irademizin arkasındayız” dedi.

 

 

“Asgari ücret yine vergi dışı”

 

 

Uluıçay, “Bütün bunlarla birlikte 50 yıldır tartışılan ‘Asgari ücret vergi dışı olsun’ talebi, bu senenin başında AK Parti iktidarlarımızın devrim mahiyetindeki kararı ile gerçekleştirilmiş oldu. Asgari ücretin vergi dışı kalmasından bugüne 6 ay geçti. Asgari ücretin vergi dışı bırakılması üzerine, ‘Bu sürdürülemez. Devlet büyük bir gelir kaynağından feragat ediyor’ diyenler, Cumhurbaşkanımızın Cuma günkü asgari ücret açıklaması ile, bir tokat daha yediler. Asgari ücret artırılırken, vergi dışı bırakılma uygulamasının süreceği de açıkça belirtildi. Birilerinin iddialarının aksine, devlet dar gelirlileri rahatlatırken, vergi gelirlerini de, başka kalemlerden oluşturmak üzere yaptığı planlamayı sürdürdü. Şimdi bizim yapmamız gereken, asgari ücrete gelen zammın, şu CHP zihniyetlilerin oluşturmak istedikleri güvensizlik ortamı ile, yeniden eriyip gitmesini önlemektir. Elhamdülillah AK Parti’nin kadroları, adeta yalan üretim merkezine dönüşen CHP’nin yatsıya kadar bile sürmeyen yalanlarını ortaya çıkarma konusunda ehil bir duruma gelmiştir” diye konuştu.

 

 

“En düşük emekli maaşı 3500 TL.’ye çıkarıldı”

 

 

“Asgari ücret, 5500 TL olurken en düşük emekli maaşı da 2500 TL den 3500 TL ye çıkarılmıştır” diye konuşan Başkan Uluçay, “Bununla birlikte 1100 TL’lik bayram ikramiyesi de emekli maaşı ile birlikte bayramdan önce emeklilerimizin hesaplarına yatırılacaktır. Bugün dünden daha iyi bir seviyedeyiz. ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diyerek yola çıkan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu sözünün gereğini yerine getirerek emekli maaşlarını ve bayram ikramiyelerini bayram öncesi ödeyecektir. Unutmayın Bu ülke ‘Size bayramdan önce maaş ödemeyeceğim. Çünkü benden alacağınız maaşlarla gidip kurban keseceksiniz, maaşınızı bayramdan sonra vereceğim’ diyen CHP’li bakanlar gördü!” ifadelerine yer verdi.

 

 

“NATO üzerinden yaptığımız kazanımımızdan terör örgütlerinin aparatları rahatsız oldu”

 

 

Başkan Uluçay konuşmasında İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusuna da değindi. “Ülkemiz, İsveç ve Finlandiya'ya NATO'da uyguladığı ve kaldırması karşılığında aldığı taahhütlerle siyasi kazanım elde etti” diyen Uluçay, “NATO üyeliği için Türkiye Büyük Millet Meclisi onayını şart koşan Türkiye terörle mücadele sözlerinin tutmazlarsa muhtırayı meclise göndermeyecek. Buna göre;

- "Savunma sanayiinde ambargolar kaldırılacak"

- "PKK, YPG ve FETÖ’ye karşı mücadelede işbirliği yapılacak"

- "Türkiye’nin istediği teröristlerin iadesi sağlanacak"

- "İsveç ve Finlandiya’da PKK’ya para toplanması engellenecek"

Türkiye bu kazanımlarla “Muhalefete destek" iklimini değiştirerek vazgeçilemez bir ülke olduğunu göstermiş oldu. Burada FETÖ/PKK terör örgütlerinin altılı masadaki aparatlarının öfkeli ve kırgın olduğunun yaptıkları açıklamalarla gözlemlediğimizi ifade edelim. Sebebi de terör örgütlerinin sahada da masada da vuruluyor olmasıdır” ifadelerine yer verdi.

 

 

“Dünyadaki tahıl krizini Türkiye çözdü”

 

 

Türkiye’nin oynadığı güçlü müzakereci rolüyle Rusya-Ukrayna savaşının oluşturduğu büyük tahıl krizini aşmada öncü bir faaliyet yürüttüğünü vurgulayan Uluçay, “Türkiye’nin girişimleri neticesinde küresel buğday fiyatları son 2 ayın en düşük seviyesini gördü. Bununla birlikte yurt içinde Toprak Mahsulleri Ofisi de hububat alım fiyatlarını güncelleyerek üreticilerimizin yüzünü güldürmüştür. Ekmeklik buğday 6050 liradan 6450 liraya arpa ise 5500 liradan 5700 liraya çıkardı. Buğday fiyatı 1000 lira prim desteği ile birlikte 7450 lira, arpa 500 lira prim desteği ile 6200 liraya çıktı. Üreticilerimize hayırlı olsun. Yüce Rabbim çiftçimize bereketli bol kazançlar nasip etsin” dedi.

 

 

Çankırı Dodurga seçimi

 

 

“Türkiye'de 2023 öncesi ilk seçim, dün Çankırı’nın Orta ilçesinin Dodurga beldesinde yoğun bir katılımla gerçekleşti” diyen Uluçay, “Cumhur ittifakının zaferi ile sonuçlanan seçimi AK Parti'nin adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı kazandı. Seçimleri yüzde 87’nin üzerindeki bir oranla kazanan Kaşıkçı’yı tebrik ediyor, seçim sonuçlarının beldemize hayır getirmesini diliyorum. Seçimin sonucu, şişirilmiş anketler ve yalan haberler ile bir kez daha sosyal medyada seçim kazanılamayacağını göstermiştir” şeklinde konuştu.

 

 

Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan’ın ziyareti

 

 

Yerel gündemi de değerlendiren Uluçay “Maliye Bakan Yardımcımız Sayın Mahmut Gürcan geçtiğimiz hafta pazartesi günü ilimizi ziyaret ederek Ticaret ve Sanayi Odasına üye kurum ve kuruluşların temsilcileri ile bir araya gelerek taleplerini dinlemiş ve ticari anlamda verilebilecek desteklerin konuşulduğu bir toplantı yapmıştır. Yumurta sektörü başta olmak üzere tüm iş adamlarının taleplerini tek tek cevaplamıştır. Bakan Yardımcımız Sayın Gürcan Partimizi de ziyaret ederek ekonomik anlamda vatandaşlardan partimize gelen talepleri not almış ve gereğini yerine getirecekleri sözünü vermiştir. Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın sıkıntıları ve talepleri oldukça değerli devlet büyüklerimiz her zaman ilimizi ziyaret edecek ve talepleri yerinde görüp çözüm üretmeye devam edecektir” dedi.

 

 

AFSÜ temel atma töreni

 

 

Uluçay, “Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitemiz tarafından yapımına başlanan Eğitim Kompleksinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Şehrimizin sağlık alanında marka olmasına önemli katkı sağlayacak tesisin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

 

“Doktor atamaları hayırlı olsun”

 

 

Şehrimize yönelik 105. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlüğü kurası için yapılan 17 uzman, 4 tabib kadro tahsislerinin hayırlı olmasını dileyen Uluçay şöyle konuştu; En kısa zamanda tahsis edilen kadrolarımızın atamalarını gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Milletvekillerimize ve Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca'ya teşekkür ediyoruz.

 

 

Evciler ve Kızılören’e noter

 

 

Uluçay, “Milletvekillerimizin girişimleri neticesinde Evciler ve Kızılören ilçelerimize noterlik açılmasına ilişkin karar Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ tarafından imzalanmıştır. İlçelerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, Bakanımıza milletvekillerimize destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“Gökçek ve Kocatepe’nin tapu sorunu çözüldü, hayırlı olsun”

 

 

Uluçay, “Evciler ilçemize bağlı Gökçek Köyümüzde uzun süredir yaşanan tapu sorununun neticeye kavuşması nedeniyle, Milletvekilimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İlçe Başkanımız Şener Çalışan, Belediye Başkanımız Ali Dede Savaş ve teşkilatımız ile birlikte ziyaret ettik. Tapuları teslim edilen vatandaşlarımıza hayırlı olsun diliyorum.  Yine Afyonkarahisar merkeze bağlı Kocatepe kasabasında 2007 yılında kadastro geçmesi dolayısıyla sit alanı ilan edilen bölgede vatandaşlarımızın mağduriyeti dolayısıyla Milletvekilimiz Ali Özkaya’nın verdiği ve Türkiye’de ilk olan kanun teklifinin yasalaşması ile birlikte Kocatepeli vatandaşlarımız da rahat bir nefes almış oldu. Hemşehrilerimizin tapularının hayırlı olmasını diyor, başvuru da süreci geçirmemelerini diliyorum” diye konuştu.

 

 

Afyonkarahisar Belediyesi

 

 

Afyonkarahisar belediyesinin yatırım ve faaliyetlerine de değinen Uluçay, “Sosyal ve alt yapı yatırımlarına aralıksız devam eden Afyonkarahisar Belediyesi'nin sosyal belediyecilikte de zirve yaptı. Büyük Taarruzun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi ve Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü işbirliği ile düzenlenen Baba ve Çocuk Kampı'nda babalar çocuklarıyla birlikte heyecan dolu bir hafta sonu geçirdi. 8 ilden 15 Karavan, 96 çadır olmak üzere 300'ü aşkın katılımcı ilimizde 'Baba Çocuk Kampı'nda buluştu. Öte yandan ilimizdeki bir başka faaliyet de gökyüzünde gerçekleşti. Belediyemiz tarafından bu yıl 35. kez düzenlenen uçurtma şenliği yüzleri güldürdü. Bununla birlikte Belediyemiz geleneksel hale gelen Toplu Sünnet Şöleni ile bu yıl da 55 çocuğumuzun, düğün havasında yapılan bir programla sünnet merasimini gerçekleştirdi. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları ile şehrimizin evlatlarının mutluluklarına düğün havasında yapılan programla ortak olundu. Başarılı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren değerli büyüğümüz abimiz Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’i tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

 

Sel felaketi dolayısıyla ‘geçmiş olsun’ mesajı verdi

 

 

Uluçay, “Haziran ayı içerisinde ilimizin çeşitli bölgelerinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen taşkın ve sel afetinden etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun diliyorum. İlgili kurumlarımız tüm imkanları ile duruma müdahale etmiş, ilgili raporlar hazırlanmıştır. Herkes müsterih olsun devletimiz vatandaşlarımızın yanındadır” diye konuştu.

 

 

“Bize dair ağıt ve umut taşıyan her yerin her sesin ve herkesin bayramı kutlu olsun”

 

 

Toplantıda Kurban Bayramı mesajı yayınlayan Uluçay şöyle konuştu; "Osmanlı'nın artığısınız dediklerinde kahroluyorum" diyen Kerküklü ninenin; "Bizi kimlere bırakıp gidiyorsunuz?" diye haykıran Şamlı dedenin; Türkiye için dua etmeden seccademi kaldırmam" diyen Bosnalı teyzenin; "İki patik ördüm, köyüme ilk gelen Türk askerlerine vereceğim" diyen Ahıskalı gelinin; ordumuza katılmak için ceketini satan Pakistanlı gencin; şahadet parmağını İsrailli askerlere uzatarak, "Bir gün gelecekler" diye ağlayan Gazzeli çocuğun... Baykal'ın, Hazar'ın, Tuna'nın, Fırat'ın ve Nil'in... Aras nehrinin, Ağrı Dağının, Türkmen dağının, Apşeron'un, Elbruz'un ve Erciyes... Erbil'in, Halep'ın, Ahlat'ın, Urumçi'nin, Fergana'nın, Tebriz'in ve güzel Ülkemin... Velhasıl-ı kelam yürek bohçasında bize dair ağıt ve umut taşıyan her yerin, her sesin, sizin ve herkesin Cumartesi günü kutlayacağımız Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °
Pazar 23 ° / 10.7 °