Vali Yiğitbaşı Endemik Eber Sarısı Çiçeğini İnceledi

Vali Yiğitbaşı ve Kaymakam Yeşilbaş, yeryüzünde sadece Eber Gölü'nün güneyinde yetişen endemik tür olan Eber Sarısı'nı inceledi ve korunmasının önemini vurguladı.

Genel 8.05.2024 11:06:13
Vali Yiğitbaşı Endemik Eber Sarısı Çiçeğini İnceledi

Çay Kaymakamı Emre Yeşilbaş ile birlikte, Eber Gölü'nün güneyinde nadir bulunan ve baklagillerin kraliçesi olarak bilinen endemik tür Eber Sarısını incelemek üzere bir araya gelen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, doğal güzelliklerin korunması ve öneminin altını çizdi.

Mayıs ayının gelmesiyle çiçeklenen ve yeryüzünde sadece şehirlerinde bulunan bu özel bitki türünü yakından inceleyen Yiğitbaşı ve Yeşilbaş, Eber Sarısının benzersiz özelliklerini değerlendirdiler. 

Eber Sarısının 80 cm'ye kadar uzayabilen boyu ve her bir çiçeğinden üç meyve çıkarma özelliği gibi nadir özelliklerine dikkat çeken yetkililer, bu türün korunmasının önemine vurgu yaptı.

Vali Yiğitbaşı, yaptığı açıklamada, Eber Sarısı'nın Eber Gölü'ne ve şehre eşsiz bir güzellik kattığını belirterek, doğal yaşamın ve biyo çeşitliliğin korunmasının herkesin sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Eber Gölü'nün ve çevresindeki ekosistemin korunması gerekliliğini vurguladı.

#Vali #ÇayKaymakamı #EberSarısı #DoğaKoruma #Biyoçeşitlilik #EndemikBitki


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 25.4 ° / 12.9 °
Salı 27.4 ° / 12.8 °
Çarşamba 26.9 ° / 13.1 °